fredag 21 oktober 2011

Saras smaker: Kanelmüsli


"Min egen favorit är naturell yoghurt med rivet äpple och lite müsli på toppen."

3 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
0,5 dl rapsolja
0,75 dl honung
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk malen kanel

Lägg alla ingredienser, utom kanelen, i en ugnsform och blanda väl med en trägaffel. Grädda i ugnen på 160 grader i 25 minuter. Rör om tre gånger under gräddningen så
müslin blir jämnt gyllenbrun. Låt den sedan svalna i formen. Pudra över kanelen.

Förvara müslin i en tät burk i skafferiet. Lägg gärna i dina egna favoriter, till exempel valnötter, torkade tranbär, hasselnötter och torkad frukt. Om du vill krydda med lite torkade frukter är det bäst att blanda i dem efter gräddningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar