fredag 28 oktober 2011

Saras smaker: Palsternacksmuffins med yoghurttopping


Njut av en saftig och matig muffin...

Palsternacksmuffins
12 små muffinsformar

2 dl finriven rå palsternacka
2,5 dl grovhackade blandade nötter och frön (t ex valnötter, hasselnötter, kokos, solrosfrön, pumpakärnor, mandel.. favoriterna helt enkelt)
1,5 dl socker
1 dl dinkelmjöl
2 ägg
1,5 msk kanel
1 msk vaniljsocker

Blanda palsternacka med nötter, socker, mjöl, kanel och vaniljsocker i en bunke. Separera äggula från vitan och vispa upp vitan till en kraftig maräng. Blanda i äggulan i palsternackssmeten och vänd försiktigt ned äggvitorna, rör ej för mycket utan bara så de blandas ordentligt. Häll över i formarna och grädda på 150 grader i 12 minuter.
Ta sedan ut och låt dem svalna helt innan yoghurttoppingen bredes på.

Yoghurttopping

3 dl vaniljyoghurt
1 kaffefilter med hållare
Häll över yoghurten i kaffefiltret. Låt stå över en passande bytta så att yoghurten kan vätska ur sig och bli extra krämig. Förvara toppingen i kylen minst en timme innan servering så att den blir riktigt tjock.

Vid serveringen klickar du en liten sked topping på varje muffin.

Fler recept av Sara Nyström hittar du här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar