fredag 14 december 2012

Saras Smaker: Jultoast


"En julinspirerad toast för två med brysselkål och serranoskinka."

2 rostade skivor lantbröd

16 st. färska brysselkål
2 msk smör
1 msk ljus sirap
salt och peppar

4 skivor serranoskinka eller annan kallrökt skinka

2 msk skånsk grov senap
2 msk lätt crème fraîche
ett stänk citron
salt och cayennepeppar

Skölj och ansa av bladen från brysselkålen. Det kan vara lite pilligt, men använd en liten skalkniv till hjälp. Spara gärna själva kärnan av brysselkålen och använd till morgondagens middag, då behöver du inte använda hela kvällen till att ansa kål.

Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek upp brysselkålen tillsammans med smöret. Var noga med att röra i pannan då de lätt kan brännas vid. Tillaga kålbladen i ungefär 5 minuter, smaka sedan av med salt och peppar. Var generös med kryddningen. Innan kålen läggs upp på det rostade lantbrödet ringlar du över sirap.

Blanda den grova senapen med crème fraîche och smaka av med citron, salt och ett stänk med cayennepeppar. Toppa toasten med seanapscremen och lite groddar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar