tisdag 21 februari 2012

Godaste gulaschen med citroncreme


"Den här soppan är som godast när den får stå och mogna i kylen över natten. Och den smakar lika bra ute som inne."

(4 portioner)

400 gr högrev
3 msk paprikapulver
3 rivna vitlöksklyftor

Skär upp högreven i 2x2 cm stora bitar. Häll över paprikapulvret och vitlöken och låt köttet marineras i kylen minst en timme. Gärna över natten om tid finns.

1 burk passerade tomater
1 gul lök finhackad
3 dl vitt vin
1 l kalvfond
2 paprikor i valfri färg
4 stora potatisar
smör att bryna i
salt, cayennepeppar och pressad citron

Fräs det marinerade köttet i smöret så att det blir lätt brynta, använd en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet, de passerade tomaterna och kalvfonden.
Låt soppan stå och sjuda i en timme på låg värme. Under tiden skärs paprikor och potatisar upp i 1x1 cm stora tärningar. Lägg i soppan och sjud vidare i ca 20-30 min.

Smaka av med salt och cayennepeppar och några uppfriskande stänk av citron.

1 1/2 dl crème fraîche 34%
rivet skal från 1 citron + 1 tsk citronsaft
1 riven vitlöksklyfta

Blanda crème fraîche med citronskal, citronsaft och vitlök. Vispa med elvisp till
en luftig och len citroncreme som blir en härlig smakförstärkare till den mustiga soppan.

Godast smakar soppan om den får stå och mogna i kylen över natten.

Fler recept av Sara Nyström hittar du här