onsdag 20 augusti 2014

Trädgårdsmästare Blomqvist: Grejen med att besöka Hildasholm




Augusti månad är redan långt gången, mörkret har återvänt, lyckliga stjärnor får lysa upp natthimlen igen. Det har varit en intensiv sommar: haute couture-utställning, barnteater- och trädgårdsvecka, konserter, afternoon-tea, målarkurser... Massor av besökare har kommit, både på evenemangen och de ordinarie visningarna, strövat i trädgårdarna och fikat i parken. Det är skönt att se hur så många slappnar av och tar det lugnt, lägger upp fötterna på stolen bredvid och blir sittande eller sträcker ut sig raklånga i gräset. De har fattat grejen med att besöka Hildasholm.

 

Ingen säsong är den andra lik i trädgården och som trädgårdsmästare är man aldrig helt nöjd. Försommaren var både kylig och regnfattig. De nyutsatta plantorna tog aldrig fart och började växa, de orkade knappt stå och stampa i den torra kalla myllan. Sedan kom regnet - och i juli svepte värmen in. Och det med besked! Äntligen började det hända saker i planteringarna. Dagliga åskväder frigjorde kväve ur luften och förde det till marken med skurarna. Växtligheten exploderade. Sammantaget har det varit en av de bättre trädgårdssomrarna sedan jag började jobba här.



Men ännu återstår nästan en månad av vår säsong med förhoppningsvis många fina dagar och öppethållande på helgerna. Tre mörka lördagkvällar med spökvandringar väntar, det blir renässansafton i salongen den 31 augusti och stor skördefest den 6 september. Hoppas vi ses! 

Fler inlägg av Trädgårdsmästare Blomqvist hittar du här: 
Text & foto: Ingemar Blomqvist    






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar