onsdag 16 april 2014

Saras Smaker: Chevreost i två varianter


Spenat- och chevrefylld cannelloni med parmesansås


300 gr hackad spenat
1 stor vitlöksklyfta, riven
100 gr färskost
1 dl crème fraiche
100 gr chevreost
2 stänk cayennepeppar
1 krm salt
16 cannellonirullar

Blanda spenaten med färskost och crème fraich, riv ner vitlöksklyftan och krydda med cayennepeppar och salt. Smula ner chevren i spenaten och blanda ordentligt. Ta sedan en spritspåse och häll över spenaten i den. Klipp ett hål i spetsen och fyll cannellonirullarna med spenaten, lägg rullarna i en ugnssäker form och börja göra parmesansåsen.

25 gr smör
1/2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vitt vin
60 gr riven parmesan
1 tsk citronsaft
ev. lite salt om så behövs

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet, rör med en visp och häll gradvis i mjölken. Låt det hela koka upp och rör hela tiden. Tillsätt vinet och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Tag av kastrullen från plattan och rör i den rivna parmesanen, citronsaften och smaka av, saknas det sälta? Salta efter behag. Häll sedan över såsen över spenatrullarna och gratinera av i ugnen på 175 grader i ca 30-35 min. Servera med en härlig grönsallad.


Jordgubbar med chevreost och basilika

En enkel sallad med kvartade jordgubbar, smulad chevreost, riven basilika och balsamglaze. Och för att toppa det hela, dra några varv med svartpepparkvarnen.

Recept & foton: Sara Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html




.














.

Your style


Det bor en dalahästmålare i oss alla. Nästa gång jag besöker Nils Olsson Hemslöjd i Nusnäs ska jag också köpa en omålad pålle.

Foto: Elisabeth Wahlin (Tack!)

tisdag 15 april 2014

Helgens loppistips


Borlängebutiken Annas Hem (www.annashem.com) har loppis i Gagnef i helgen! Många möbler utlovas och loppisen fylls på allteftersom. "Trevlig påsk och välkommen till Lindan", hälsar Anna alla Dalalivläsare.








.

En påskhälsning


Äkta hantverk från Ludvika - kolla in Lyst Form: http://www.lystform.se









.


måndag 14 april 2014

DALACAPO


Återbruk är bästa stuk! En smygtitt på Dalalivs lokal på Norsgatan 27 i centrala Leksand. Här har jag kreativt kontor och inom kort öppnar jag även en second hand-butik. Vill variera kontorssittandet med att träffa folk = toppentillfälle för mig att tipsa om Dalarnas pärlor! Du hittar dem också här http://www.dalaliv.se/








.