torsdag 26 februari 2015

Saras Smaker: Mustig kreolsk gryta




"Varm och mättande gryta som passar efter en härlig dag ute. Grytan passar perfekt att ta med i en termos - servera den med färskt bröd i lämplig snödriva!"


600 g fläskytterfilé
2 gula lökar
2 paprikor
3 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
passerade tomater, en liten förpackning cirka 390 ml
2 msk smör
3 hela chorizo
salt & svartpeppar
1 1/2 dl syltlökar
1 1/2 dl svarta Kalamataoliver, urkärnade
1 1/2 dl cornichons (små inlagda gurkor)

Tärna upp fläskytterfilén i 2 x 2 cm stora tärningar. Bryn dem i en gryta tillsammans med smöret. Finhacka under tiden löken och häll den sedan i grytan och rör runt. Tillsätt det vita vinet och de passerade tomaterna. Riv ner vitlökarna och salta lite.

Låt koka upp och sänk sedan plattan och låt det hela puttra i 15 minuter. Tärna upp paprikan under tiden och låt dem gå med i grytan i ytterligare 15 minuter. Skär under tiden upp chorizon i tunna skivor och förbered med att mäta upp oliverna, syltlöken och skiva upp cornichons (gurkan). Tillsätt de resterande ingredienser i grytan och låt koka upp i 5 minuter.

Recept & foto: Sara Nyström
Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html




.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar